VANDRING

VANDRING MED VIDA VYER

Hosjöbotten är en perfekt utgångspunkt för att uppleva den jämtländska fjällvärlden till fots. Här möts urskog, myrmark, sjöar och fjäll. Rengärden, boplatser och fångstgropar vittnar om samernas långa historia i området. Med bekvämt boende på De Åtta Årstiderna kan du göra fina dagsturer på egen hand. Du är också varmt välkommen boka guidade vandringar med oss.

DIN VÄGVISARE TILL FJÄLLET

Utöver naturupplevelsen bjuder en guidad vandringstur på berättelser om fjället, växter och djur, samt om samiskt liv på de platser vi passerar. Vi anpassar turens längd och inriktning efter dina önskemål. Självklart kan vi även arrangera måltider i det fria, samt lämpliga upplägg med övernattning i stuga, tält eller tältkåta om så önskas.

DAGSTUR ELLER LÄNGRE

Vattenfallet Storfallet, Issjöravinen Dromskåran och toppkänning på Bredsjöhögen. Det finns många fina mål för egna dagsturer i närheten av Hosjöbotten. Vill du gå en längre tur över flera dagar kan du börja i Hosjöbotten för att fortsätta den markerade sommar- och vinterleden till STF Anarisstugan.

GÅ PÅ SKATTJAKT

Från början av augusti och några veckor framåt är det skördetid i Hosjöbotten. Hjortron, lingon, blåbär och svamp – fjällmyr och skog har många skattgömmor för den som vill fylla kåsor eller korgar. En verklig guldkant på dagsturen!

BOKA VANDRING