KAJAK

MED KAJAK GENOM SAMERNAS LAND

Sjösystemet kring Hosjöbotten bjuder på fina paddelturer i orörd natur. Tystnad, djurliv och kristallklart vatten omsluter kajaken. Kanske blir det strandhugg för lunch tillagad på muurikka-panna. Vi har ett antal trygga kajaker du kan hyra för turer på egen hand. För en riktigt oförglömlig kajakupplevelse rekommenderar vi en guidad kajaktur med övernattning på fjället.

FJÄLLPADDLING ALL-INCLUSIVE

Våra paddelpaket passar både vana paddlare och nybörjare och inkluderar erfaren guide, kajak, övernattning i stuga och/eller tältkåta samt måltider. Turen kan göras på en, två eller tre dagar. På vägen passeras ett fåtal lyft där vi transporterar kajakerna en kortare sträcka över land. Den våghalsige kan välja att pröva forsen istället.

EN ELLER FLERA DAGAR

En kajaktur med De Åtta Årstiderna börjar med lunch och en kort rundvandring i byn Hosjöbotten. Vi packar i ordning utrustningen och vandrar längre in i fjällvärlden för att ta våra första paddeltag på någon av sjöarna i området. Turen läggs upp efter hur många nätter ni vill vara ute, och varvar sjöpaddling med att följa strömmar där vattnets kraft för kajakerna varligt framåt. Måltider äter vi längs vägen och på kvällen serveras ni middag tillagad över öppen eld. Dagens upplevelser kan avrundas med fiske eller i goda vänners lag framför elden, och vi övernattar i stuga, tält eller tältkåta.

BOKA KAJAK