JAKT

VI ÄR JÄGARE SEDAN GENERATIONER

Samer har jagat i alla tider. Jakten har fyllt våra matförråd inför långa vintrar och är än idag en naturlig del av vardagen i Hosjöbotten. Vad som jagas varierar så klart med tiden på året och tilldelningen för aktuellt vilt. Jaktupplevelserna ramas in av bekvämt boende, god mat och avkopplande bad och bastu.

GUIDNING TOPPFÅGEL

Slutet av december och början av januari är bästa tid för toppfågeljakt. Det här är spännande jakt med smygande på skidor över tyst vinterfjäll. De Åtta Årstiderna erbjuder jaktguidning för toppfågel, inklusive boende och helpension. Jaktmarkerna är stora och eftersom terrängen är öppen kan vi ofta upptäcka fåglarna på långt håll när de sitter och betar i trädtoppen.

LÄS MER / BOKA JAKTKORT

GUIDNING RIPA

Under senhöst och vinter kan vi erbjuda ripjakt med erfaren guide, samt boendepaket med helpension. Ripjakten på våra marker fördelas genom ett lottningssystem vilket innebär att lotten kan avgöra när och var vi får jaga. När du har säkrat en plats ser vi fram emot att guida dig till fina platser och på alla sätt se till att din jaktupplevelse blir minnesvärd.

LÄS MER / BOKA JAKTKORT

BJÖRNJAKT

Bland storvilt kan vi också erbjuda björnjakt med guidning och logi. Björnjakten inleds i slutet av augusti och styrs av de jaktkvoter som bestäms av Länsstyrelsen. Det betyder att björnjakten pågår under en kortare tid – tills kvoten är fullskjuten. Det är en speciell jakt som ställer höga krav på omdöme och skicklighet, men som också är unikt belönande när jaktlyckan är med oss.

BOKA JAKT