DANIEL & MIRJA

STOLTA ÖVER VÅR PLATS OCH KULTUR

Vi som driver De Åtta Årstiderna är Daniel och Mirja Persson. Daniel är född och uppväxt i Hosjöbotten medan Mirja kommer från Hammarstrand i östra Jämtland. Vi träffades 2006 när Mirja var på besök i Hosjöbotten med sina dåvarande arbetskamrater, ett möte som blev början på ett liv tillsammans på fjället. Idag har vi tre barn ihop, Aili, Elise och Nilas. Plus ett företag och ett antal renar.

Daniel Persson är renskötare, och har varit det så länge han kan minnas. Som sådan har han ett renmärke som han fick som väldigt liten. Renmärket är påbyggt från hans bror, som i sin tur har det från pappan. Daniel har växt upp på fjället med renskötsel, jakt, fiske och friluftsliv. Dessutom är han utbildad officer. Allt sammantaget ger en gedigen grund som han gärna delar med sig till våra gäster.

Mirja Persson har samisk bakgrund på sin pappas sida, från Rovaniemi i Finland. Hon är uppväxt i Hammarstrand och mötte Daniel under en konferens i Hosjöbotten. Då jobbade hon som bilskadereglerare men har senare utbildat sig till sjuksköterska. Numera arbetar hon med De Åtta Årstiderna, med allt från bokningar till inköp, matlagning, städning och annat som hör värdskap till.

KONTAKT

    GDPR: För att hantera och administrera kontakten med dig, behöver De Åtta Årstiderna dina personuppgifter som du angett i formuläret. De Åtta Årstiderna tillämpar vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Dina uppgifter sparas i maximalt 12 månader.