FISKE

UPPLEV FJÄLLFISKE I UNIKA VATTEN

Orörd natur, kristallklart vatten och röding och öring i bra storlekar. Många av våra gäster återkommer år efter år för det fina fisket i Hosjöbotten. Hos oss kan du lösa fiskekort i både stilla och strömmande vatten, där vissa är upplåtna enbart för våra flugfiskande gäster. Generellt gäller handredskapsfiske i våra vatten. I några sjöar finns båtar med el- och fyrtaktsmotor att hyra och vi har även ett antal dubbelkölade kajaker att fiska ifrån.

FULLSERVICE FÖR FISKARE

Hos De Åtta Årstiderna finns kompletta upplevelsepaket för fiskare på olika nivåer. Du kan bo bekvämt med självhushåll eller helpension och fiska dagen (eller natten) lång. Vi har också utrustning att hyra för den som behöver. Självklart erbjuder vi också guidning till våra bästa vatten, inklusive fisketips och samiska fiskehistorier.

LÅNGDRAG, FLUGA OCH PIMPELSPÖ

Innan midsommar, så fort sjön gått upp, kommer långdragsfiskarna till Hosjöbotten för rödingens skull. I juli och augusti är det flugfiskarnas högsäsong med magiska sommarnätter. På sensommar/höst ska fisken leka och det blir restriktioner kring fisket, men när isen lagt sig kommer det igång på nytt. Vårvinterturer med snöskoter, pimpelfiske och matlagning på stekhäll hör till fiskeårets höjdare.

FAKTA FÖR FISKARE

Frågor kring fisket i Hosjöbotten? Läs mer i vår frågebank.

FRÅGOR & SVAR
BOKA FISKE