Kajakeufori

Paddla genom vattendrag i hjärtat av Sameland

Är kajakerna lediga så kan du paddla på egen hand i sjöarna kring Hosjön. Men, för dig som vill boka en riktig kajakupplevelse föreslår vi en två- eller tredagarstur.

Vi träffas i Hosjöbotten för lunch och en tur runt byn. Vi packar i ordning våra grejor och vandrar till Anacampen, ca sex kilometer fågelvägen från Hosjöbotten. Vi äter en god middag och sover över på campen innan vi nästa dag påbörjar paddlingen tillbaka till Hosjöbotten. Vi paddlar i Anasjön första dagen. Lunch äter vi längs vägen och på kvällen slår vi läger i en tältkoja och ni bjuds på mat tillagad på muurikapanna. Här finns bra ställen för fiske eller helt enkelt för att njuta av naturen framför elden. Nästa dag fortsätter vi paddlingen och stannar till på udden vid Anasjön för lunch och kanske lite bär- eller svampplockning och fortsätter sedan in i Bredsjön.

Turen avslutas på eftermiddagen i Hosjöbotten. Turen inkluderar en guide och den går att lägga upp som en två- eller tredagarstur. Våra kajaker är stabila och säkra. Vi har ett fåtal lyft att göra, förutom för den våghalsige som hellre tar forsen med kajaken i vattnet!