Jaktlycka

Jägare sedan generationer

Samer har i alla tider jagat. Det är en av huvudsysselsättningarna och en stor del av vår vardag. Vi har våra egna marker och fjället är upplåtet till både stor- och småviltsjakt. Som jaktgäst hos oss får du vara med om häftiga upplevelser i vår vardag.

Exklusiv älgjakt

Vi har möjlighet att erbjuda jaktintresserade ett fåtal exklusiva jaktpaket varje höst. Du bokar ett paket med boende och helpension. Ni jagar tillsammans med en erfaren guide och löshund. Hunden söker, vi spanar med kikare, smyger på ståndskall och ofta kan vi se älgen på långt håll över vidderna. Här finns inga skogsbilvägar eller järnvägar som stör och det är gott om älg. Vi jagar både på fjäll och i skog. All fjällskog är urskog och det är glest mellan träden, stora granar och lättillgängligt för gående jakt. På flera ställen där älgen trivs eller ofta passerar har vi placerat ut saltstenar. Där trivs älgen som gärna förser sig med de extra minerallerna. Det är ofta man i kikaren ser älgen vid saltstenarna. Spänningen ökar då såklart!

Stånd på ripa

Vi har även möjlighet att erbjuda ripjakt under senhösten och vintersäsongen tillsammans med en erfaren guide. Ripjakten på våra marker föregås av ett lottningssystem vilket innebär att ripjakt bör bokas i god tid samt att lotten kan avgöra när och var vi får jaga. Läs mer på ripjakt.se. Har du redan en plats via lottningen hoppas vi att du väljer De Åtta Årstiderna som ditt boendealternativ där både en god natts sömn, ett bad i den vedeldade tunnan och en härlig middag borgar för en god jakt nästa dag.