Fiskeglädje

Testa turen i ett av Sveriges bästa Fiskevatten

Som gäster hos oss har ni möjlighet att lösa fiskekort som gäller i flera av samernas egna vatten. Vi har speciellt upplåtna strömmar för enbart flugfiske. Generellt gäller handredskapsfiske i alla våra vatten. I några sjöar finns båtar med el- och fyrtaktsmotorer tillgängliga för våra gäster. Det finns också kajaker som det går utmärkt att fiska ifrån, varför inte paddla in i en vik och kasta lite fluga.

Innan midsommar, så fort sjön gått upp och det är kallt i vattnet, kommer långdragsfiskarna hit för rödingens skull. I juli och augusti är det dags för flugfiskarna att leta sig hit. På sensommaren ska fisken leka och det blir restriktioner kring fisket, men så fort isen lagt sig kommer vinterpimplarna igång. Vi tar gärna en tur på vårvintern med snöskoter, fiske, matlagning på stekhäll och helt enkelt njuter av vårsolens strålar. Vill du planera din resa utifrån de bästa förutsättningar så väljer du att komma när det är fullmåne. Jordens dragningskraft påvekar fisken och den nappar lättare.

Välkommen att bo, äta och fiska. Utrustning finns att hyra för den som behöver, både sommar och vinter. Och vi guidar gärna till de bästa vattnen, ger tips och råd eller förgyller fisketuren med en samisk berättelse.